top of page

גבריות ואבהות בתקופה של שינוי 

מתאוריה ליישום - יום עיון חוויתי

יום העיון השני של התכנית להכשרת מנחי גברים

יום רביעי ה - 5 ליולי 13:00 - 19:30

ביה"ס לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת תל אביב, אולם 127

יום העיון מלא ולא נותרו כרטיסים! סליחה!!

נשמח מאוד לראות אותכם באירועים הבאים

מוזמנים להשאיר את פרטיכם אם תרצו שנעדכן אתכם שהם קורים

 

וידאו של הרצאות יום העיון יעלה לרשת בהמשך

להתראות! תמיר ואורן

התמורות בתפיסות המגדריות ובמבנה המשפחתי בעשורים האחרונים יוצרות שינויים משמעותיים בתפקיד הגבר והאב בחברה הישראלית. 
בשינויים האלו טמונה הסכנה של בלבול ואבדן זהות ודרך, הסכנה של חיים רווי תסכול אל מול הניסיון לעמוד באינספור ציפיות סותרות. 
בשינויים הללו טמונות גם הזדמנויות גדולות - אפשרות לחיים מלאים, מספקים וחופשיים יותר לגברים, אפשרות לפרוץ את הכלא הרגשי שבו ההסללות החברתיות משכנות אותנו, אפשרות לצרף בהדרגה לשפת החרדה והכוח הטמועה בנו שפה של כאב, חמלה וקשר. 
יום העיון השני יוקדש להעמקה בשינויים אלו, ולהכרות עם אפשרויות ישומיות חדשות בדרך למהפכה השקטה של הגבריות והאבהות. 

ההשתתפות ביום העיון מיועדת לאנשי מקצוע מתחום הטיפול והחינוך, וכן לכל מי שהנושא     נוגע לליבו, גברים ונשים.

ינחו את יום העיון: מר תמיר אשמן, ד"ר אורן גור

יום רביעי, ה - 5.7, 13:00 - 19:30, החוג לעו"ס, אוניברסיטת תל אביב

תכנית יום העיון

13:00 - 13:20 - התכנסות

13:20 - 13:40 - ברכות  פרופ' עידית וייס גל, ראשת החוג לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת ת"א

                       פתיחה - תמיר אשמן, ד"ר אורן גור

                       מושב הרצאות

13:40 - 14:05 - ונמר עם גדיה ירבץ – על האפשרות לשלב אספקטים גבריים בטיפול  - רועי סמנה

14:05 - 14:30 -  "מהפייסבוק ועד כס המשפט: פרופייליניג, שיימינג ואלימות ממוסדת כלפי גברים":                             ד"ר גבריאל בוקובזה

14:30 - 14:55 - "נראים" - גברים נפגעים מינית מסכימים להראות -  אליסיה שחף

14:55 - 15:10 - הפסקה קצרה

15:10 - 15:35 - מיניות גברית מודעת – הסינרגיה בין הגופני, הנפשי והרוחני - דורית בר

15:35 - 16:00 - לברוא שפה רגשית גברית - אבהית - ד"ר אורן גור

                       בין ההרצאות יוקרנו קטעי וידאו קצרים המציגים את המיזמים החברתיים                                            שיצרו  בוגרי מחזור א' של התכנית להכשרת מנחי גברים באוניברסיטת תל אביב. 

16:00 - 16:30 - הפסקה

                   

16:30 -  17:50   מושב סדנאות לבחירה (כל משתתף יבחר שלוש סדנאות וישובץ לאחת):

                        1. "לכתוב לאבא שהיה ולאבא שלא היה": קריאה  בשירה בת זמננו -  גיא פרל

                        2. ריפוי מיני-רגשי בשיטה למיניות מודעת  - סדנא מיועדת לגברים - דורית בר

                        3. תחילת האבהות - מזוגיות להורות - נועם ישראלי

                        4. "להתעורר ליעוד שלך" - סדנא מיועדת לגברים - ברוך רז

                        5. "ואבא חוזר ואומר" - אורי פריד 

                        6. "אבא אתה מקשיב?" - חגי קירשבלום

17:50 - 18:10 - הפסקה 

18:10 - 19:00 - מופע שירת גברים - מופע שירה בהשתתפות הקהל - תמיר אשמן וזיו גולנד

19:20 - 19:00 - פאנל מסכם - תמיר אשמן  ואורן גור

כיבוד קל יוגש במהלך ההפסקות

עלות הכנס: 80 ש"ח

הרשמה מוזלת לתכנית ההכשרה למנחי גברים  "men - toring" במהלך יום העיון

תקצירי ההרצאות 

ונמר עם גדיה ירבץ – על האפשרות (והצורך) לשלב אספקטים גבריים בטיפול  - רועי סמנה

פעם הכל היה פשוט יותר: גברים ידעו מה מצופה מהם לעשות. וגם אם עסקו, רחמנא ליצלן, בפסיכותרפיה, הם עשו זאת באופן גברי: קר, מחושב, נטול רגש  מיותר. ואז באו תיאוריות יחסי האובייקט והכל נותר פשוט, אבל פשוט אחרת: הפסיכותרפיה עברה פמיניזציה, מקומם של האספקטים הגבריים בטיפול נדחק ו"פין האב הפך להיות עוד שד, איבר של חום ותיקון, המעניק ילדים אך לא הנאה מינית" (קוהון, 1987).

וכיום? כיום יש לנו הזדמנות לטרוף את הקלפים מחדש, לערבב ולסבך. להרשות לעצמנו להיות אימהיים וגבריים כמטפלים, נשיות ואבהיות כמטפלות. ההרצאה תנסה להצביע על היתרונות שבעמדה טיפולית דיאלקטית שכזו ולעודד שילוב ממדים נוספים של מגדר, החותרים אל מעבר לסטריאוטיפים המוכרים ומרחיבים את רפרטואר ההתערבויות ואופני ההוויה שלנו כמטפלים ומטפלות.

רועי סמנה - פסיכולוג קליני מומחה, מרצה בתכניות לפסיכותראפיה של אונ' בן גוריון, של   ביה"ס  "תמורות" ושל מרכז וויניקוט. מאמרים וסקירות רבות פרי עיטו פורסמו באתר פסיכולוגיה עברית ובכתב העת "שיחות"

        "מהפייסבוק ועד כס המשפט: פרופייליניג, שיימינג ואלימות ממוסדת כלפי גברים": ד"ר גבריאל           בוקבזה

         הגבר נתפס מאז ומעולם כבעל הכוח ונוקט האלימות. לצד זאת, גברים הם גם היעד למרבית סוגי          האלימות הפיזית וכן לגילויי תוקפנות ואלימות מילוליים, סמליים ומערכתיים. דא עקא, החלק              הראשון במשוואה – היותו של הגבר תוקפן – מקבל תשומת לב משמעותית ולעתים גורלית, בעוד          חלקו האחר – היותו של הגבר נפגע עיקרי מאלימות – כמעט ואינו מקבל התייחסות אמפתית.              בהרצאה אתייחס לביטויים שונים של אלימות כלפי גברים, וכן לשאלה מה יכולים גברים לעשות          כדי לשנות את מצבם.

 

         ד"ר גבריאל בוקובזה הוא בעל דוקטורט בפסיכולוגיה מהאוניברסיטה העברית. מטפל בעל                    קליניקה בתל אביב. מבקר ספרים בעיתון הארץ וכותב במוסף הארץ. לאחרונה הוציא את הספר            רב המכר "הדרמה של הגבריות החדשה", בהוצאת מודן. 

         "נראים" - גברים נפגעים מינית מסכימים להראות -  אליסיה שחף

          תערוכת הצילום  'גיבורות' הוצגה לראשונה בשנת 2012 ובמהלך השנים ברחבי הארץ, ואף                     בכנסת. זו הייתה הפעם הראשונה שהוצגה תערוכה של נפגעות פגיעה מינית בפנים חשופות,               בגודל ענק, צילומים המתעדים מציאות טראומתית המבקשת הכרה חברתית. שלוש שנים לאחר           החשיפה הראשונה של “גיבורות” החלטתי שהגיע הזמן להשמיע גם את קולם של הגברים.                     במפגשים עם הגברים שהחליטו להצטלם גיליתי, שקשר השתיקה סביב פגיעה מינית בגברים כל           כך חזק, הוא כמו טבעת חונקת סביב נשמתם וגופם. לבושה, לחרדה ולהשתקה, העוטפת תופעה           זו, מימדים מפלצתיים.

          ביקשתי להפוך את היוצרות: מאובייקט שמותר לעשות בו מעשים איומים, לא אנושיים, ללא                 הסכמה, להפכו לסובייקט, איש יחיד ומיוחד, עם אמירה, הבעה, אישיות, שם, משפחה.  הצילום           הקרוב, האינטימי, מזמין את הצופה להתבונן בעיניים של כל אחד ואחד מהמצולמים, להתקרב             אליהם, להכיר אותם, לשמוע את קולם.

          הבחירה בצילום בשחור לבן אינה מקרית. בהיעדר צבע (שהוא מאוד מושך את תשומת הלב                 במציאות), העין מתבוננת ביתר ריכוז בפרטים: בהבעה, במחוות הגוף, בפנים, בעיניים                         המתבוננות.

          לכן, חיפשתי מחוות גוף, מבט, דבר מה שמייחד כל אחד ואחד, שיביא את תמצית האיש אל                 הצילום . כל אחד ואחד מהגברים שהסכימו להיחשף, ניצב בראש מורם מול העיניים שלי, מול               העיניים של החברה, ואומר בקול רם – אני כאן, תסתכלו עליי, אני קיים!

          בהרצאה אתאר את המסע שעברתי לעבר הפגיעות הגברית.

  

  אליסיה שחף - צלמת ואמנית ילידת ארגנטינה, מתגוררת ועובדת בישראל משנת 1980. בוגרת       ביה"ס לאמנות קמרה אובסקורה, מגמת צילום (1995) והסמינר החדש לאוצרות, ביקורת      

  ותרבות.  מצלמת, מלמדת, יוצרת

          מיניות גברית מודעת – הסינרגיה בין הגופני, הנפשי והרוחי - דורית בר

          בהרצאה תוצג פירמידת המיניות המודעת שפתחה דורית, תיאוריה הנשענת על                        

          התנסות ישירה בריפוי מיני - רגשי עם גברים, נשים וזוגות. נתבונן על האתגרים הייחודיים של               גברים במרחב המיני, כשער, לביטוי אישי, זוגי וקולקטיבי שלם.

 דורית בר - חוקרת מיניות ואינטימיות, מפתחת השיטה למיניות מודעת, יועצת מינית וזוגית,  מלווה נשים וגברים, יחידים וזוגות בתהליכי ריפוי מיני-רגשי המאפשרים מימוש וביטוי של  תשוקה, חושניות ותקשורת אוהבת במערכות יחסים.

 

 לברוא שפה רגשית גברית - אבהית - אורן גור

 בהרצאה אציג את עבודתי בשדה עם גברים שהם אבות. מתוך העבודה הקבוצתית והפרטנית      עם אבות, ומתוך המפגשים המשותפים לאבות וילדיהם אדבר על האפשרויות הנפתחות באבהות,  בזוגיות ובאזורי החיים האחרים, במקום שבו אנו כגברים מסכימים לתת מקום לפגיעות  ולנזקקות שלנו. 

 ד"ר אורן גור – פסיכולוג קליני ומנחה קבוצות. הקים את ה"מרכז לאבהות" המקיים פעילויות  שמטרתן הכוונה וליווי של אבות בהתמודדותם עם אתגרי האבהות. רכז אקדמאי (במשותף עם  תמיר אשמן) של תכנית ההכשרה למנחי עבודה קבוצתית עם גברים באוניברסיטת תל אביב.

תקצירי הסדנאות 

"לכתוב לאבא שהיה ולאבא שלא היה" - קריאה בשירה בת זמננו - גיא פרל

 קריאה משותפת במבחר שירים שכתבו משוררות ומשוררים בני זמננו, בניסיון לעמוד על מגוון  ייצוגי האב העולה מהם, ועל החסד והחסר הכרוכים כמעט תמיד בדמותו.

גיא פרל - אנליטיקאי יונגיאני, עו"ס, מורה בביה"ס לעו"ס באוניברסיטת תל-אביב ובבית הספר לאומנויות המילה בירושלים. פרסם ספר שעסק באבהותם של גברים אלימים כנגד בת זוגם, וספר שירה שראה אור לאחרונה.

        ריפוי מיני-רגשי בשיטה למיניות מודעת  - סדנא מיועדת לגברים - דורית בר

         ניפגש בקבוצה אינטימית לתהליך התבוננות פנימי לתוך האנרגיה המינית כפי שהיא נחווית                  בגופנו ובתודעתנו. המסע יכלול שימוש בכלים כמו כתיבה, נשימה והילינג. שיתופים בקבוצה,              הם רשות, ולא חובה, והעבודה תקרה במפגש עם עצמנו לצד דיאלוג, הקשבה וחיבור למעגל                הגברים.

       

 דורית בר - חוקרת מיניות ואינטימיות, מפתחת השיטה למיניות מודעת, יועצת מינית וזוגית,  מלווה נשים וגברים, יחידים וזוגות בתהליכי ריפוי מיני-רגשי המאפשרים מימוש וביטוי של  תשוקה, חושניות ותקשורת אוהבת במערכות יחסים.

תחילת האבהות - מזוגיות להורות - נועם ישראלי

הסדנה תעסוק במעבר של האב ממצב זוגי אל המצב ההורי. גברים בימינו רוצים להיות אבות מעורבים ומעורים, בניגוד או בשונה מהאבות שלהם. ההיריון, הלידה ותחילת ההורות מציבים בפני האבות אתגרים שלעיתים עוברים לפסים של משבר אישי וזוגי. משבר אישי המתואר באבדן משמעות וקושי במיקום לגבי המצב החדש. במרחב הזוגי, האב חש נטוש ובודד ושבת הזוג שלו אינה שותפה לקושי שלו, והוא חווה קונפליקט רגשי מורכב. סימפטומים אילו ממחישים את המשבר של האבות בהורות הצעירה, שזהו שלב עם אחוזי גירושין גבוהים.


נעם ישראלי - פסיכולוג ומטפל משפחתי וזוגי מוסמך. נעם עבד עם קבוצות של אבות לפני לידה ובתחילת הורות במרכז דיאדה בתל-אביב ועם אבות וזוגות במשברים בתחילת הורות וכתב רבות על הנושא. כיום עובד בקליניקה פרטית בהרצליה. 

להתעורר ליעוד שלך  - מיועד לגברים -  ברוך רז

בסדנא נחווה ונבין את הקשר בין חיים של ייעוד, לבין תחושה של סיפוק, תשוקה, משמעות במי שאתה: אדם, גבר, אבא, בן זוג, מאהב ושאר הכובעים שאתה חובש. נכיר 4 דרכים למציאת הייעוד

ונקבל ונתרגל כלי פרקטי שיהווה צעד ראשון בדרך לייעוד שלך.

ברוך רז -  מקים "המרכז להתפתחות גברית". מעורר גברים לחיות את חייהם במלואם מזה עשור - בקבוצות גברים, טכסי חניכה וליווי אישי. בן זוג אוהב, אבא נוכח ואדם שחי את החיים.

"ואבא חוזר ואומר" - אורי פריד

מהם "שמות האב" המופנמים שלנו? מהו אותו ציווי אבהי אישי שבמשפט אחד "חוזר ואומר" לנו, ומביא אותנו לא פעם להיתקע "תחת גשר מט לנפול", בהתרסה, תוך סכנת נפשות?

בעקבות פריחת תאוריות יחסי האובייקט נזנחה ההתייחסות לתפקידו של האב, והוא נותר בצל במשך שנים. דרך שירו המוכר של מאיר אריאל נצא יחד למסע אישי אשר יתחקה אחר הדימוי או הקול ה"אבהי" האישי -ביוגראפי אשר מדריך אותי במהלך חיי. נחפש אחרי האב  הקדום שלי, ואחר דפוסי ה"היקשרות" המושפעים מן המפגש אתו. מתוך כך ננסה לזקק משפט אבהי אישי אחד, ודרכו לבחון יחד את השפעתו של האב על חיינו הבוגרים.

אורי פריד - עו"ס קליני (M.S.W) - מרצה בביה"ס לעו"ס באוניברסיטה העברית. מתמחה בנושאים של גבריות ישראלית וטיפול בגברים נפגעי תקיפה מינית במרכז "תמר" בירושלים". מתרגל מדיטציית "ויפסאנה" במשך שנים רבות.

"אבא, אתה מקשיב?" - חגי קירשבלום

מה מפריע לנו להקשיב, איך זה קשור לצורה שבה לא הקשיבו לנו ועל מה ויתרנו שם? בסדנא נחווה את ההקשבה החדשה שמביאה לאבות גישת "הורות כמעשה ניסים".

חגי קירשבלום - אבא בחינוך ביתי, מנחה מעגלי גברים ומלווה הורים לפי גישת "הורות כמעשה ניסים"

מופע שירת גברים - מופע שירה בהשתתפות הקהל - תמיר אשמן וזיו גולנד

        באמצעות שירי ילדים ושירי מבוגרים, תמיר יספר על המסע האישי  שלו לעומק הגבריות            

        הישראלית.  מסע שהחל ב- 1970 כשנולד כבן-זכר, והמשיך במסגרת עבודתו כמטפל קבוצתי    

        בגברים במרכז גליקמן לטיפול ומניעת אלימות במשפחה בתל אביב. 

 

        במהלך עשרות שנים נאספו להם סיפורים וחוויות מתוך חדר הטיפולים, אותם הוא שוזר יחד עם           זיכרונות ילדותו בעיר רחובות ויוצר פסיפס מגוון של תמונות המתארות תחנות בחייהם של גברים         רבים.

        במופע נשיר ביחד שירים שגדלנו עליהם המספרים את סיפורם של גברים החיים ונושמים בחברה         הישראלית.

תמיר אשמן , msw -  מרצה לטיפול בגברים בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב, חבר סגל בתוכניות להכשרת מנחי קבוצות באוניברסיטת ת"א ובסמינר הקיבוצים, מטפל קבוצתי בקבוצות גברים במרכז גליקמן בתל אביב. רכז אקדמאי (במשותף עם אורן גור) של תכנית ההכשרה למנחי עבודה קבוצתית עם גברים באוניברסיטת תל אביב.

זיו גולנד -  גבר ואבא, מפיק מוזיקלי ויוצר בתחום המוזיקה העכשווית. מתמחה בעיקר במגוון סגנונות של מוזיקת הדאנס האלקטרונית. כיום יוצר זיו, בשיתוף עם הדי ג'י והמפיק דני תובל, תחת השם Vooz Brothers טראקים למועדונים שיוצאים בלייבלים שונים בכל רחבי העולם . הוא עוסק בהפקה מוסיקלית לאומנים ישראלים וכן בהלחנת פסקולים לסרטים, למשחקי מחשב ובהפקת מוסיקה לפרסומות.

עלות הכנס: 80 ש"ח

bottom of page